Fotoboek

 • Coloseo bij oud en nieuw

  Capodanno

  Oud en nieuw in Rome ('Capodanno') is een belevenis op zich. Veel kerststallen, kerstbomen en een knallen vuurwerk bij het Colosseum om middernacht.

 • Abdij

  Een Abdij

  Je komt ze overal tegen. In heel Italie zijn op de meest rustieke plekken abdijen te vinden. Sommigen nog in gebruik, een enkele in gebruik als vakantieparadijs.

 • Rome

  Piazza Garibaldi

  Vanaf het plein van Garibaldi heb je een spectaculair uitzicht over Rome.

 • De Etna

  De Etna

  De nog altijd actieve vulkaan van Sicilie is de Etna. Regelmatig komt er hete lava uit de aarde. Een bezoek is de moeite waard. Voel de warme lava aan je voeten en het trillen van de aarde.

 • Fontane Bianchi

  Aan het strand

  Italianen houden van hun strand. Veel particuliere strandtenten zijn er te vinden. De keuze is reuze en het is goed toeven in de zon en tussen de Italianen.

 • Zonnebloemen

  San Gimignano

  Eén van de meest geliefde steden in Toscane is San Gimignano. De oude stad ademt rust uit. Het uitzicht is adembenemend.

 • Palermo

  Palermo

  De hoofdstad van Sicilie is Palermo. Een drukke stad met veel mensen en verkeer. De gebruikelijke Italiaanse verkeers chaos is onontbeerlijk.

 • Quote

  "Alles wat je ziet heb ik te danken aan pasta."

  Sophia Loren
 • Spaanse Trappen

  De Spaanse Trappen

  In Rome zijn de Spaanse Trappen één van de grootste trekpleisters. Je moet er vroeg bij zijn om deze 'leeg' aan te treffen.

 • Vittorio Emmanuele II

  Vittorio Emanuele II

  Het Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II (Nationaal Monument van Victor Emanuel II) of Altare della Patria (Altaar van het Vaderland) of "Il Vittoriano" is een monument voor Victor Emmanuel, de eerste koning van een verenigd Italië. Het ligt op een plein tussen de Piazza Venezia en het Capitool. Het monument is ontworpen door Giuseppe Sacconi in 1895. Gevestigde beeldhouwers uit heel Italië, zoals Angelo Zanelli, hebben er aan meegewerkt. Het monument werd ingewijd in 1911 en voltooid in 1935.

 • Vaticaan

  Het Vaticaan

  Elke zondagochtend verschijnt de Paus op zijn balkon. Hij spreekt dan elke keer tien duizenden mensen toe. Een bijzondere ervaring.

 • Pantheon

  Pantheon

  Het Pantheon is het meest complete bestbewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd. Pantheon betekent 'elke god' en de tempel was dan ook gewijd aan alle Romeinse goden. Het is gelegen aan de Piazza della Rotonda, gekarakteriseerd door de façades van omliggende 18e eeuwse paleizen

 • Trapani

  Trapani

  Aan de NoordWest kust van Sicilie ligt Trapani. Vroeger een belangrijke haven. Nu een geliefd vakantieoord met bezienswaardigheden en de wereldberoemde zoutpannen. De eilenden van Favignana en Pantelleria zijn vanaf hier te bezoeken met de boot.

 • Nachtelijk Vaticaan

  Nachtelijk Vaticaan

  Wandelend door Rome in de avonduren is op een zwoele lente avond een aangename bezigheid.

 • Castor

  Castor en Pollux

  Temidden van van het Forum Romanum tref je de tempel van Castor en Pollux aan. De Tempel van Castor en Pollux was een tempel gewijd aan de uit de Griekse mythologie afkomstige tweeling Castor en Pollux in het oude Rome.

 • Casale de Montefalco

  Casale de Montefalco

  Bij een rondreis door Umbrie reis je door veel "typisch" Italiaanse dorpjes. Casale de Montefalco is er zo één. De puurheid van het landschap, dat tref je aan in Umbrie.

 • Bevagna

  Bevagna

  Dit dorp in Umbrie telt 5013 inwoners. Het is een van de mooiste dorpjes van dit gebied. Kijk ook eens bij het Teatro Torti, met zijn 140 plaatsen is dit Romeinse theater een bezienswaardigheid.

 • Republicca

  Piazza della Republicca

  De Piazza della Repubblica ("plein van de republiek") is een plein in Rome. Het plein is aangelegd in 1901 na de zogeheten Risorgimento, de eenwording van Italië. Rome werd opnieuw de hoofdstad van Italië en zodoende vonden er vele veranderingen plaats in de stad. Het plein wordt gedomineerd door de Fontana delle Naiadi waarin vier naakte nimfen zijn afgebeeld. Deze waternimfen zijn de beschermelingen van de rivieren, meren, zeeën en onderwaterwereld. De sculpturen, vervaardigd door Mario Rutelli, zorgden destijds voor nogal wat opschudding gezien hun 'realistische sensualiteit'. In het midden van de fontein is de visser Glauco afgebeeld, die met een vis vecht. Dit staat symbool voor het gevecht tussen de mens en natuurkrachten.

 • Vaticaan Museum

  Museum van het Vaticaan

  Elke dag bezoeken duizenden toeristen het museum van het Vaticaan. De pracht en praal en historische waarde heeft een ongekende aantrekkingskracht. De Sixtijnse Kapel is de absolute publiekstrekker, samen met de kathedraal.

 • Tot Slot

  De foto's in dit album komen uit mijn privé collectie. Italie is een fotogeniek land. De lange historie laat zich overal zien. Dagelijks worden nieuwe opgravingen gedaan en uitgebreid. Italie is ook een enerverend land om door heen te rijden. De verschillende streken, vlaktes, gebergten, je komt er alles tegen. De natuur. In Toscane modern gecultiveerd, is in Umbrie, Abbruzzen en Basalicata ongerept en woest. En al je foto's verdienen een mooi fotoalbum.

 • Fotoboek

Over Vendicari

Een kleinschalig initiatief waarin ik mijn persoonlijke ervaringen zal delen met het werelwijde web. Omdat Italie een mooi land is voor vakantie, om te leven en om van te genieten. Het eten, de mensen, de koffie en de wijn. Maar vooral het klimaat.

Allora

De informatie op Vendicari is verre van compleet. Ik zal de eerste zijn om dat zeggen. De info op deze site zijn een persoonlijke visie, gevoel en gedachten. Aanvullingen zijn van harte welkom. Heeft u een onderwerp waarvan u vindt dat dit op deze site ook thuishoort: mail!

Contact