Italiaans restaurant

Een Italiaans restaurant in Nederland? Ze zijn er echt!
Het Italiaanse eten is wereldwijd te vinden. In de supermarkten, in de buurtwinkels, of maak je eigen pizza of pasta thuis van harde tarwe. Maar Nederland biedt ook een groot aantal echte Italiaanse restaurants. Omdat de chef-kok van Italiaanse origine is en waar de Italiaanse keuken nog de Italiaanse keuken is. Geen invloeden van buitenaf, alleen de geur van het Toscaanse land, de smaak van de verse ingrediënten zijn in deze restaurants te vinden.

Een echt Italiaans restaurant is gelukkig in heel Nederland te vinden. Van Groningen tot Maastricht, om maar een cliché te gebruiken. En als wij de persoonlijke recensies op de diverse ‘eet-sites’ lezen, dan varieert de waardering. Daarom is het is goed te weten dat de Italiaans (eet)cultuur in deze restaurants worden gekoesterd. De verschillen liggen vaak in de inrichting, modern of klassiek. Het enige wat een echt Italiaans restaurant verbindt is de passie en liefde voor de Italiaanse keuken. En daar mogen wij heel blij mee zijn.

Incanto – Amsterdam

Incanto Italiaans restaurant  - Amsterdam
Incanto is een restaurant met een klassieke Italiaanse keuken. Nicolo Rossi, de Venetiaanse chef staat bekend om zijn pure en simpele kookkunst met gevoel voor nuance. Pasta, brood en ijs: allemaal zelfgemaakt met de beste producten. Er is keuze uit meer dan 150 wijnen.Op de derde verdieping is een lounge waar u kunt roken. Gelegen op de eerste en tweede verdieping biedt Incanto u een prachtig uitzicht op het Muntplein, de grachten en de bloemenmarkt.

Mario Uva – Neck

Mario Uva Italiaans restaurant in Neck

Al in 1967, als pionier op culinair gebied en door de gewaagde introductie van het verrassingsmenu, konden de gasten van Restaurant MARIO zonder menukaart kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva. Een eenvoudige Italiaanse kookfilosofie en -vaardigheid, die gaat van vader op zoon, om op simpele wijze met een gering aantal ingrediënten een hoogstaand product voor te zetten. Tot op heden, met dezelfde filosofie, kookt Chef-kok Fabrizio Pinna samen met Alessandro Uva deze verrassingsmenu’s. Gebaseerd op de direct uit Italië geïmporteerde ingrediënten, welke de authenticiteit van de smaak blijven garanderen.

Da Gigi – Veenendaal

Ga Gigi Italiaans restaurant - Veenendaal

Chef-kok Andreas en zijn vrouw Linda runnen meer dan 35 jaar dit restaurant in hartje Veenendaal. Niet alleen de lekkerste pizza’s komen uit de houtgestookte ovens, maar zijn team weet ook de heerlijkste pasta’s, risotto’s en andere Italiaanse specialiteiten van het fornuis te toveren. Seizoensgebonden gerechten en groenten worden met Italiaanse passie gemaakt en opgediend

Da Pietro – Elburg

Da Pietro Italiaans restaurant in Elburg

Ervaar een beetje Napels in het pittoreske Elburg. Daar resideert Da Pietro. Elke zondagmiddag een echte Italiaanse pranzo (brunch). Tussen twaalf en drie kun je genieten van de heerlijkste Italiaanse gerechtjes. Maar daarnaast is er ook een mooie keuze aan Antipasti, Primi, Secondi en Dolci voor de latere uurtjtes. Om maar niets te zeggen van de Italiaanse wijnkaart.