Kunst In Italie

Vendicari, de poort naar Italie heeft als doel de bezoekers een aantal verassende verwijzingen naar sites te geven naar en over Italie.

Het betreft met name sites ten behoeve van vakantie, overnachting en reizen van, naar en door Italie.
Ook zullen restaurants in Nederland worden opgenomen waarin op TRADITIONELE wijze het italiaanse eten wordt bereidt.
Daarnaast zal Vendicari, de poort naar Italie, informatieve websites vermelden over het wonen, werken en leven in Italie en natuurlijk het italiaanse cultuurgoed: kunst en cultuur.

Heeft u als bezoeker een tip welke op deze site niet mag ontbreken dan kunt u deze mailen naar uffici[at]vendicari.nl

Historie.

Italië was in de Oudheid het centrum van het Romeinse Rijk, dat uitgroeide tot het grootste rijk van Europa. Later stond in Italië, meer bepaald in de regio Toscane, de wieg van de Renaissance. In 1861 vond de Italiaanse eenwording plaats, en sinds de monarchie in 1946 door de bevolking werd weggestemd, is het bestaan van de Repubblica Italiana een feit.

Klimaat.

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool/hooggebergteklimaat en valt er vaak sneeuw. Op Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag.
Veel winden in Italië hebben een naam, zoals de tramontana, wat 'over de bergen' betekent. Deze straffe, koude noorderwind is vooral voelbaar in de winter. Het is een droge wind, doordat al veel neerslag in het noorden is gevallen.

In Vogelvlucht:

Reizen.

Een greep uit de vele interessante reizen naar Italie.

Italie volgens Eliza

Eliza heeft zijn eigen signatuur-reizen en verblijf in Italie. .

Rondreis door Italie

Italië is een land waar boeken over vol geschreven zijn. Er zijn weinig landen met een rijkere cultuur en geschiedenis dan Italië. Maar ook genieten van een stevige bergwandeling of relaxen aan het strand behoort tot de mogelijkheden. Eén vakantie in Italië is eigenlijk niet genoeg om een beeld te krijgen van dit enorm veelzijdige land, maar een mooie rondreis komt in de buurt.

Zuid-Europa Reizen

Bijzondere rondreizen door Italie. Leer het land kennen door unieke locaties en streken.

Avontuurlijke Autoreis

Geen land ter wereld wordt door zoveel toeristen bezocht als Italië. Geen wonder, Italië wordt gezien als de bakermat van de huidige Europese beschaving, de Europese schatkamer van kunst en cultuur en Europese topper als het gaat om natuurlijke schoonheid. Als vakantieland spant Italië de kroon voor autovakanties, rondreizen, citytrips en de grote variëteit in toeristische hotelaccommodaties. Is Noord-Italië gezegend met belangrijke industrie, grote mondaine steden als Genua, Turijn, Milaan en Venetië, allen met een scala aan bezienswaardigheden. Midden-Italië daarentegen biedt de toerist het formidabele landschap van Toscane met kunststeden als Florence en Sienna en het culinaire Umbrië met oude steden Perugia, Gubbio en Assisi. Beide streken zijn ideaal voor een complete autorondreis of hotelrondreis maar zeker ook voor een interessante stedentrip. De beroemde badplaatsen aan de Ligurische- en Adriatische kusten van Italië zijn bijzonder geliefde bestemmingen voor de kenners van ultieme strandvakanties. De eilanden Sardinië en Sicilië zijn een toonbeeld van rust en ruimte, elk met een eigen culturele karakters en tradities. Bezoek Italië, met of zonder eigen auto, er is altijd een mogelijkheid voor u als citytripper of auto rondreiziger!

Lezen

Boeken over Italie

Handig om het land te leren kennen. Een paar woorden italiaans en er openen deuren voor je

Muziek

Musica Italiana

Om in de sfeer te komen en te blijven.

Film

Beelden van en over Italie

Alle italianen zijn acteurs.

Meer

Op de andere pagina's binnen deze site meer links die verwijzen naar bijzondere hotel, hotels, appartementen en andere wetenswaardigheden.

Heeft u als bezoeker een tip welke op deze site niet mag ontbreken dan kunt u deze mailen naar uffici[at]vendicari.nl