Italiaans IjsItaliaans Eten In Nederland


Het Italiaanse eten is wereldwijd te vinden. In de supermarkten, in de buurtwinkels, of maak je eigen pizza of pasta thuis van harde tarwes. Maar Nederland biedt ook een groot aantal echte Italiaanse restaurants. Daar waar de chef-kok van Italiaanse origine is en waar de Italiaanse keuken nog de Italiaanse keuken is. Geen invloeden van buitenaf, alleen de geur van het Toscaanse land, de smaak van de verse ingredienten zijn in deze restaurants te vinden.

Deze echte Italiaanse restaurants zijn gelukkig in heel Nederland te vinden. Van Groningen to Maastricht, om maar een cliche te gebruiken. En als wij de persoonlijke recensies op de diverse 'eet-sites' lezen, dan varieert de waardering. Het is goed te weten dat de Italiaans (eet)cultuur in deze restaurants worden gekoesterd. De verschillen liggen vaak in de inrichting, modern of klassiek. Het enige wat deze Italiaanse restauranteigenaren verbindt is de passie en liefde voor de Italiaanse keuken. En daar mogen wij heel blij mee zijn. Ondanks de corona beperkingen kun je blijven genieten van de gerechten. Hier en daar kun je reserveren, maar afhalen is ook vaak een mogelijkheid.

 • Incanto - Amsterdam

  Incanto - Amsterdam

  Incanto is een restaurant met een klassieke Italiaanse keuken. Nicolo Rossi, de Venetiaanse chef staat bekend om zijn pure en simpele kookkunst met gevoel voor nuance. Pasta, brood en ijs: allemaal zelfgemaakt met de beste producten. Er is keuze uit meer dan 150 wijnen.Op de derde verdieping is een lounge waar u kunt roken. Gelegen op de eerste en tweede verdieping biedt Incanto u een prachtig uitzicht op het Muntpleint, de grachten en de bloemenmarkt. . Incanto - Amsterdam

 • Da Gigi - Veenendaal

  Da Gigi - Veenendaal

  Chef-kok Andreas en zijn vrouw Linda runnen meer dan 35 jaar dit restaurant in hartje Veenendaal. Niet alleen de lekkerste pizza's komen uit de houtgestookte ovens, maar zijn team weet ook de heerlijkste pasta's, risotto's en andere Italiaanse specialiteiten van het fornuis te toveren. Seizoensgebonden gerechten en groenten worden met Italiaanse passie gemaakt en opgediend
  Da Gigi - Veenenedaal

 • Mario Uva - Neck

  Mario Uva - Neck

  Al in 1967, als pionier op culinair gebied en door de gewaagde introductie van het verrassingsmenu, konden de gasten van Restaurant MARIO zonder menukaart kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva. Een eenvoudige Italiaanse kookfilosofie en -vaardigheid, die gaat van vader op zoon, om op simpele wijze met een gering aantal ingrediënten een hoogstaand product voor te zetten. Tot op heden, met dezelfde filosofie, kookt Chef-kok Fabrizio Pinna samen met Alessandro Uva deze verrassingsmenu’s. Gebaseerd op de direct uit Italië geïmporteerde ingrediënten, welke de authenticiteit van de smaak blijven garanderen.
  Mario Uva - Neck

 • Da Braccini - Den Haag

  Da Braccini - Den Haag

  In het gezellig Regentessenkwartier is een stukje Italie te vinden in ristorante Da Braccini. Monica Braccini zwaait de scepter en dat doet zij met met verse en seizoensgebonden producten. Er heerst een intieme mi casa sua casa sfeer. Met een blik in de open keuken zie je met hoeveel liefde en passie de gerechten worden gemaakt..
  Da Braccini - Den Haag

 • Da Pietro - Elburg

  Da Pietro - Elburg

  Ervaar een beetje Napels in het pittoreske Elburg. Daar resideert Da Pietro. Elke zondagmiddag een echte Italiaanse pranzo (brunch). Tussen twaalf en drie kun je genieten van de heerlijkste Italiaanse gerechtjes. Maar daarnaast is er ook een mooie keuze aan Antipasti, Primi, Secondi en Dolci voor de latere uurtjtes. Om maar niets te zeggen van de Italiaanse wijnkaart.
  Da Pietro - Elburg

 • Ciro Passami L Olio - Amsterdam

  Ciro Passami L'Olio - Amsterdam

  "Ciro, geef mij de olijfolie eens aan" - dat is de naam van dit unieke restaurant in hartje Amsterdam. Hier is een op en top Italiaanse sfeer te vinden en dat tref je ook aan de geserveerde gerechten. Het interieur, de muziek en de authentieke recepten zorgen ervoor dat je je even in Italie bevindt.
  Ciro Passa Mi L'Olio - Amsterdam

Over Vendicari

Een kleinschalig initiatief waarin ik mijn persoonlijke ervaringen zal delen met het werelwijde web. Omdat Italie een mooi land is voor vakantie, om te leven en om van te genieten. Het eten, de mensen, de koffie en de wijn. Maar vooral het klimaat.

Allora

De informatie op Vendicari is verre van compleet. Ik zal de eerste zijn om dat zeggen. De info op deze site zijn een persoonlijke visie, gevoel en gedachten. Aanvullingen zijn van harte welkom. Heeft u een onderwerp waarvan u vindt dat dit op deze site ook thuishoort: mail!

Contact