Kunst en cultuur

De Romeinen hebben ons veel kunst en cultuur gebracht. Michelangelo Da Vinci, Caravaggio,

Liefhebbers van archeologie kunnen in Italië hun hart ophalen tijdens reizen in het spoor van de beschavingen van Grieken en Romeinen. Dit zijn rondreizen door Sicilië, Apulië, langs de Via Appia, de autostrada van de oudheid, of naar de Romeinse ruïnesteden aan de Golf van Napels, vaak met bezoeken aan relatief onbekende monumenten.

Reis in Italië eens naar de door het cultuurtoerisme weinig bezochte streken in het land, zoals de fascinerende regio Friuli Venezia Giulia met resten van de Keltische en de Romeinse beschaving, fresco’s van Tiepolo en de grandeur van de Habsburgers. In het mooie gebied van Le Marche, waar destijds illustere renaissancefamilies heersten, roept de verstilde schilderkunst, vaak op de oorspronkelijke plaatsen, bewondering en emotie op. De opera’s in de arena van Verona maken weer op een geheel andere wijze emoties los.

Lees over Italie en cultuur

Cultuurmanifestaties en tijdelijke tentoonstellingen zijn aanleiding voor kunstverkenningen in Florence , voor reizen naar de kunst- en architectuurbiënnales in Venetië en natuurlijk naar de eeuwige stad Rome , waar u zich kunt laten meevoeren in La Grande Bellezza. En dan is er het goede der aarde met de mooie wijn en de speciaal voor onze gezelschappen geselecteerde maaltijden met lokale delicatessen in karakteristieke restaurants.

In deze sectie zult u vinden de Italiaanse muziek en literatuur. De kunst van het eten is dankzij de Italianen bij de cultuur gaan behoren behoren. Daarom een onderdeel om bij echte Italiaanse restaurants in Nederland dit te gaan ondervinden.